Mie leef Connie (1988)

MIE LEEF CONNIE

1988
Regie Funs Peulen

Het hele verhaal speelt zich af in en rond een manege, die enige tijd tevoren is overgedragen van vader op zoon.
De zoon, Sjang Boosten, heeft zo zijn eigen opvattingen over het runnen van het bedrijf. Zeg maar gerust dat hij daarin nogal eigenwijs is.
Dit brengt hem menigmaal in conflict met zijn vader Opa Boosten. Deze laatste maakt zijn misnoegen over de gang van zaken niet zonder grauwelen kenbaar.
De dagelijkse leiding heeft de zogenaamde opperstalmeester Harie, die in feite alleen maar oog schijnt te hebben voor zijn eigen paard Connie….maar toch.
Ten kosten van alles wil hij van zijn paard een echt springpaard maken. Als de trage n slome stalknecht Loewie, hem hierbij voor de voeten loopt, is Harie tot alles in staat. Zeker als Loewie ook nog weerbarstig blijkt te zijn.
De dochter des huizes, Connie Boosten, schijnt haar zinnen gezet te hebben op Frens Geelkes, een aanstaande douanier. Is deze Frens, die Connie het hof maakt, nu echt zo vurig al een hengst?
Wie zal het zeggen.
Wat spookt die Belg Joske de Schoenmaeker toh uit in de schuur, die hij op de manege heeft gehuurd?
Als Connie, na een knallende ruzie, het ouderlijk huis verlaat, komt de huishoudster Berta op de proppen en dat zullen ze op de manege weten ook.
Tonia, de voorzitster van de plaatselijke ruiterclub, wordt in haar sportieve plannen aardiggedwarsboomd en dat zit haar hoog.

Rolverdeling

Opa Boosten Vader van Sjang Pierre Vorachen
Connie Boosten Dochter van Sjang Manuela Hahn
Frens Geelkens Vriend van Connie Ruud Appelmans
D’r Loewie Stalknecht Jo Leunissen
Harie Offermans Opperstalmeester Leo van Venrooij
Jos Schoenmeakers Groothandel in veevoeders (Belg) No Adriolo
Sjang Boostern Eigenaar Manege

Jef Joosten

Tonia Voorzitster ruitervereniging Ria Joosten
Berta Kleintjes huishoudster Corrie Klinkenberg